Kontakt

Bolig ved Skudenesfjorden

Maksimalt med lys og åpne flater takket være skreddersydde løsninger.

Fotografering og film: Hundven-Clements Photography

Denne moderne funkisboligen ligger i vakre omgivelser med en fantastisk utsikt over Skudenesfjorden. Byggherren som selv har tegnet huset, ønsket seg en lys og åpen bolig. Det skulle være mest mulig transparens og flytende overganger mellom inne og ute – uten forstyrrende elementer som kunne ødelegge for utsikten og lyset. De var også opptatt av å finne en velfungerende solskjermingsløsning i den rette fargen for at det ikke skulle bli for mørkt inne. I tillegg var det viktig for dem at boligen skulle spille på lag med omgivelsene og naturen rundt.

Her har byggherren våget å tenke utenfor boksen og i samarbeid med bl.a. oss i Alglass valgt løsninger, som andre kanskje ikke hadde turt å satse på. De skreddersydde løsningene, et stort takvindu, en spesiell glasshjørneløsning til kjøkkenet og en utvendig solskjerming i en lys farge er med på å gjøre denne boligen så unik.

Glasshjørneløsningen med slanke profiler skaper en unik utsikt.

For en bolig med store glassflater er det ekstra viktig med god solskjerming. Den skal ikke bare skjerme mot solen, men også beskyttelse mot innsyn fra naboer og forbigående. Byggherrene valgte Zip Design Screen, den nyeste solskjermingsløsningen fra Schüco i en litt utradisjonell farge. Den integrerte solskjermingen sitter utvendig, men er helt skjult når den ikke er nede. Den lyse fargen kler stedet og gir optimal beskyttelse mot sol og innsyn uten at det blir for mørkt inne.

Solskjermingen er knapt synlig innenfra, men gir maksimal beskyttelse mot sol og innsyn.
Her har man godt med utsyn selv når solskjermingen dekker hele glassflaten.

Det store takvinduet i gangen er en av løsningene som har gjort boligen så lys og fin. Et takvindu har mye å si for romfølelsen, og her ser man hvordan rikelig med lys ovenfra kan forvandle selv en vanlig gang til et innbydende og velfungerende rom.

Dette takvinduet er også et godt eksempel på at man ikke må la seg stoppe om det skulle dukke opp utfordringer underveis i et byggeprosjekt. Man må våge å satse på løsninger selv om de eventuelt krever ekstra innsats fra de involverte partene.

Boligen har også en helt spesiell pocketskyvedørløsning. Døren ser ut som et vindu som går fra gulv til tak, men er i virkeligheten en skyvedør som forsvinner inn i veggen. Slik har byggherren fått litt ekstra veggareal på et ellers svært så åpent areal. I tillegg en dør som ikke er i veien for noe når den er åpen i og med at den er skjult i veggen.

En standard Schüco heve/skyvedør ASE 80.HI 1 spors var utgangspunktet for løsningen. Det var avgjørende at dørene ble bygget på riktig måte. For denne spesialløsningen ble glasset som normalt sitter i fastfeltet, byttet ut med en fylling som er godt isolert. I tillegg måtte det lages spesialtilpassede beslag etter at elementene var montert.

Fredrik Bergersen hos Alglass AS har stått bak detaljprosjekteringen av denne unike pocketdørløsningen. Ben-Vidar Pedersen, byggteknisk rådgiver i Schüco Norge, har også bidratt. En av styrkene til Alglass er at Fredrik er ikke skyr utfordringer. Han er uredd og finner alltid en løsning for alt.

Vil du vite mer om prosjektet? Les gjerne intervjuet med byggherren og finn ut om deres ideer og ønsker bak de unike løsningene. Eller sitter også du med skisser av drømmehuset ditt og lurer på hvordan det kan realiseres? Ikke nøl å ta kontakt. Sammen finner vi den perfekte løsningen for din bolig!

Ta kontakt med oss

Ring oss på 48895990

Eller send en mail
Bli med og besøk huset ved Skudenesfjorden sammen med oss i denne videoen.